Greutatea crucii lui Pustan

Profesorul a luat o coala de hartie A4.

In centru coalei, cu pixul, a facut un punct negru. Mai apoi, a aratat coala de hartie clasei si a intrebat: ce vedeti?

Toata clasa a raspuns: un punct negru.

Asta e problema, voi vedeti doar punctul nu si coala de hartie.

Cam asa se intampla si cu carcotasii care, zilele acestea, sunt preocupati de „crucea lui Pustan„.

Asta e problema, ei nu vad lucrarea pe care Dumnezeu o face cu (prin) el.

Compromis! spun cei mai multi. Dar pentru ei, cand se minte, e conjunctura; cand se vorbesc de rau, e informatie; cand se fura, e viata grea; cand se barfeste e partasie; cand trag tepe, sunt gresit intelesi; cand folosesc un limbaj „suburban” ei sunt directi.

Ei sunt materia cenusie (caci coloana n’au) a pocaitilor. Fac ce e facil: stau cu piatra in mana si pun intrebari.

Ei sunt, mai degraba, greutatea crucii lui Pustan. Ei fratii lui.

Reclame

Etichete: ,

26 răspunsuri to “Greutatea crucii lui Pustan”

 1. Ioan Grosanu Says:

  Un articol EXCELENT! O pledoarie SUPER! O argumentaţie CONVINGĂTOARE!

  Felicitări Claudiu pentru acest post! L-am citit de două ori şi cred că am să-l mai citesc.
  Nu uita însă că tot ceea ce ai scris poate fi folosit şi de cei de pe „partea cealaltă” pentru a-şi argumenta punctul lor de vedere şi ce apă la moară le poate da postarea ta!
  Că îţi place sau nu eu sunt de partea cealaltă. E dreptul meu, aşa cum de altfel e dreptul tău să crezi că sunt unul dintre cei ce apasă crucea lui Pustan, deşi nu o fac. Ba dimpotrivă am scris pe blogul meu un articol cât se poate de elogios la adresa lui Pustan. http://parerile.blogspot.com/2009/01/crainicii-imparatiei-vladimir-pustan.html
  Totuşi cred că Pustan când a predicat în acea biserică ortodoxa se pare că nu a văzut foaia albă de hârtie, adică lucrarea evanghelicilor în general, ci se pare că a văzut numai punctişorul lui. Mă tem că a semănat suficientă confuzie în mintea multora care nu prea înţeleg identitatea noastră de evanghelici în acest context ortodox ca să-i facă să creadă că suntem evanghelici doar de conjunctură şi nu de necesitate, că dacă şi ditamai profesorul universitar penticostal (sic!) şi ditamai păstorul penticostal şi-a făcut cruce cine e prăpăditul de cutare sau cutare penticostalul, baptistul, carismaticul (ca să nu aduc supărare nimănui) că îndrăzneşte să întoarcă spatele religiei strămoşeşti?!?
  Dar mă rog, nu intenţionez o polemică pe această temă, că mi-e prea drag Pustan, dar vai, ma doare să ştiu că pentru succesul unui moment (aprecierea celor 100 de ortodocşi prezenţi ATUNCI acolo) uităm să vedem foaia albă de hârtie (misiunea noastră de a prezenta o evanghelie curată acolo şi pretutindeni).
  Ca om îmi fac socotelile:
  -Ce a câştigat lucrarea lui Dumnezeu prin crucea lui Pustan?
  -Care este preţul confuziei create (confuzia este demonstrată de comentariile pro şi contra de pe bloguri)
  -Câţi oameni în plus s-au pocăit datorită crucii lui Pustan?

  Oricum felicitări pentru postare. Aş recomanda-o ca postarea lunii între blogurile creştine pentru felul în care este scrisă. Sper să nu greşesc în apreciere că eu „nu sunt materia cenuşie a pocăiţilor” Mă străduiesc însă să am coloană. Cât de tare e, mai rămâne de văzut. Fii binecuvântat!

 2. Vasile Bel Says:

  Problema lui Pustan este ca a noastra a tuturor:
  -gresim si nu recunoastem
  -in loc sa ne pocaim dam si noi inapoi
  Atunci intreb: de ce este mai bun Pustan?

 3. ascultareacredintei Says:

  Sa vorbim de crucea lui Cristos.

 4. abel Says:

  Am ascultat cele 4 parti ale materialului care a fost super. Nu cred ca ar trebui judecat pentru crucea facuta de fr. Pustan. A predicat unor oameni ortodoxi, care au ascultat Cuvantul Domnului si poate multi l-au primit in inima. Cred ca multi dintre asa zisi evanghelici ar trebui sa asculte mesajul fr. Pustan. Putini pastori evanghelici au fost chemati intr-o biserica ortodoxa sa predice la o slujba ortodoxa. Dumnezeu e mare si El are dreptul sa judece ce este bine sau nu. Duhul Lui era peste fr. Pustan si cred ca el era conectat cu Dumnezeu.
  Eu cred ca cei care-l condamna sunt prea inradacinati in tiparele doctrinare evanghelice. Nu fa aia sau nu fa asta, dar care este tinta noastra? Isus cu grecul s-a facut grec, cu iudeul sa facut iudeu, dar Isus isi urmarea tinta. Asa si cu fr. Pustan, pentru a propovadui evanghelia intr-o biserica ortodoxa, sa facut ortodox si a facut acel semn al crucii pentru a se apropia de ei poate. Nu vad nimic rau, ci vai de noi, cei care-l criticam.
  Sa nu creada cineva ca numai cei evanghelici vor merge in cer, iar cei ortodoxi sau catolici Dumnezeu nu o sa aiba de luat si de acolo.
  Felicitari pentru articol Claudiu si nu numai lui ci si fr. Pustan pentru mesajul pe care l-a avut in mijlocul acelor oameni si stiu ca Dumnezeu a vorbit si vorbeste mult prin el.
  Haideti sa vedem ce ne vorbeste Dumnezeu prin acel mesaj.

 5. TOTUL PRIN HAR Says:

  Abel: 100% de acord!!!

 6. Mihaela Hahne Says:

  Articolul acesta mi-a produs bucurie si tristete. Bucurie datorita acestei ocazii pe ca fratele Pustan a avut-o. Ma bucur nespus de mult ca a mers acolo si a predicat Evanghelia, ca L-a predicat pe Hristos. Si tristete pentru ca vad din ce in ce mai mult cum noi „pocaitii” vorbim cu asa usurinta la adresa altora. Oare toti aceia care au ceva cu, „crucea lui Pustan” au avut bunul simt de a-l intreba sau macar sa incerce sa afle care a fost motivul pentru care acesta a facut semnul crucii….dar de ce sa faca asta. E mai usor sa criticam, crezand cu mandrie ca noi nu am fi facut asta. Dar oare ce am fi fost noi fara mila Domnului nostru Isus Hristos?

  Slava Domnului pentru acest om. Slava Domnului ca mai exista romani inflacarati dupa Hristos care au curajul sa-L predice pe El si despre El in orice biserica indiferent de confesiunea ei!!!!

 7. altul Says:

  Nu numai pentru semnul crucii e vrednic de mustrat Pustan.
  Desi e si acesta un compromis. Evident nu la compromisuri se refera Ap Pavel cand a zis ca s-a facut grec cu grecii.
  Daca semnul a fost sincer de ce nu-l face si la penticostali?
  Daca n-a fost sincer, de ce l-a facut?…”ca sa capete bunavointa oamenilor”? „Daca as cauta sa plac oamenilor n-as fi robul lui Hristos”.
  E mustrabila introducerea pe care si-au dat-o si si-au primit-o unul altuia cei doi „clerici”.
  Noi pocaitii n-aveam cler, „noi toti suntem frati”. Domnul Isus n-are cler.
  E vrednica de mustrat intovarasirea lui Pustan cu un personaj in goana dupa popularitate si bani. Daca nu cumva e vorba de acelasi duh, nu stiu.
  Oricum popularitate au capatat din belsug acum, la pachet.
  E vrednica de mustrat lauda si slava pe care si-au dat-o unul altuia, „cum puteti crede voi care umblati dupa slava pe care v-o dati unul altuia?”
  Preotul Pomohaci nu e doar fata cu lacrimi ce o vedeti in acele clipuri. E cantaret de muzica populara in timpul liber, iar acolo la Mosuni e un fel de Maglavit , se fac pelerinaje gen Lourdes. Un adevarat copil al lui Dumnezeu nu se intovaraseste cu astfel de duhuri, le cerceteaza si nu se duce acolo. Pentru ca acolo a fost intovarasire, nu s-au vazut dezacorduri si nici acel Duh al lui Dumnezeu care dovedeste lumea vinovata. Sau daca nu e vinovata de ce ne-am dat jos icoanele de pe pereti, hai sa le punem inapoi, ca nu conteaza. Pupatul icoanelor si idolatria, muzica populara, tainele si plata slujbelor, sunt acestea Harul lui Dumnezeu? Sau mai staruie cineva in harul lui Dumnezeu?
  Voi face raul ca sa iasa binele din el?
  Nu pentru evanghelizare l-a chemat Pomohaci pe Pustan, ci pentru rating, pentru valva, pentru taraboi. Stia ca va fi. Are nevoie pentru a atrage atentia, oamenii merg acolo, cumpara daruri pentru biserica de la lelea Marie si lelea Lucretie, le duc la biserica si ….Tetzel ar muri de invidie.
  E un fel de zoologie, care-i camila si care-i tzantzarul?
  Ce strecor si ce inghit?
  Ce fac daca camila e micuta si tzantzarul e armasar?
  La Mosuni a fost o camila. Mica, vor zice unii. Ca vulpile mici.
  Cresc!

 8. abel Says:

  Frate „ALTUL” nu vreau sa iau apararea Fr. Pustan, dar predica pe care a tinut-o la acei oameni si preotului care spuneti ca este un cantaret de muzica lautareasca, cred ca a fost buna. S-a vorbit despre pocainta, despre sa-ti iubesti aproapele si sa nul judeci si tot ceea ce s-a spus a fost dupa Scriptura. Chiar asa de usor trebuie sa-i condamnam si sa aruncam cu pietre in astfel de initiative. Poate din acei oameni macar unul l-a primit pe Hristos in viata lui si acum este copilul lui Dumnezeu, iar dumneavoastra ati ramas cu judecata. Cred ca slova ne cam omoara pe noi pocaitii. Toti suntem buni la anvon sau in fata tastaturii, dar oamenii care merg in astfel de misiuni nu cred ca sunt scutitii de Diavol. Sunt asa zisi pocaiti care in timpul liber barfesc si acest lucru este mai grav decat ca popa canta muzica lutareasca. El va da socoteala pentru faptele lui. Fiecare din noi vom da socoteala de ceea ce facem. Eu nu vreau sa judec pe nimeni, dar astfel de initiative as dori sa fie si in zona Olteniei. Noi suntem mai buni decat fr. Pustan care a evanghelizat acei oameni ortodoxi si care a fost chemat, nu el s-a dus. Eu sunt din zona Olteniei si m-as bucura sa vina penticostalii la biserica intr-un asa de frumos numar, cum era in acea biserica ortodoxa. Si chiar m-as bucura sa mearga penticostalii la ortodoxi sa-l propovaduiasca pe Hristos, dar mult mai rar am vazut acest lucru. Nu stim de ce Domnul a ingaduit aceasta intalnire.
  Cred ca fr. Pustan nu s-a inchinat la icoane in acele videoclipuri, iar despre muzica populara nu vreau sa comentez, pentru ca unele melodi la pocaiti sunt cu mult mai lautaresti decat lautareasca cantata de popa. Chiar daca ar fi facut-o pentru rating sau pentru popularitate sau pentru orice altcineva tot nu ar trebui sa judecam asa de dur. De ce nu luam partea cea buna, ca poate o inima s-a intors la Hristos. Nu stiti cum cuvantul sadit in acele inimi si chiar in a preotului intr-o zi va aduce roada pentru Hristos. Eu cred ca in aceste zile pocaitii ar trebui sa se pocaiasca si mai mult si ar trebui sa nu mai judece pe cei care intr-adevar s-au pus in slujba lui Dumnezeu. V-as recomanda sa reascultati mesajul fr. Pustan, dar nu cu acest duh de judecata. Dumnezeu va judeca faptele fr. Pustan si e posibil ca cei care-l critica acum sa fie dati de rusine la judecata ce va sa vie. Dumenezeu sa va elibereze de acest duh de judecata fr. „ALTUL” si poate intr-o zi ve-ti putea predica si dumneavoastra intr-o biserica ortodoxa. Sa va ajute Dumnezeu. Sa ne vedem pe noi, nu barna altuia, chiar daca nu ne inchinam la icoane si judecam este mult mai grav. Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu multa intelepciune.

 9. altul Says:

  Draga Abel si dragilor

  Toti oamenii avem scaderi si lucruri de mustrat in noi. Daca ne pierdem simtul autocritic, durerea de noi insine, se cheama ca „ne-am pierdut orice pic de simtire” datorita inselaciunii pacatului. Asa, ca lepra, nu mai simti nimic, laudam in turma, ca profetii falsi.
  Am ascultat cu atentie predica lui Pustan.
  Nu comentez mesajul, comentez intovarasirea cu „fratele Cristian”.

  Iata cuvintele lui VP:
  „Pan-atunci Doamne ma rog, binecuvinteaza biserica aceasta, te rugam binecuvinteaza pe parintele Cristian, TINE-L LANGA TINE DOAMNE, SA PRIVEASCA FATA TA MEREU. Iti multumesc ca stiu ca Tu cu OAMENI CA ACESTIA VEI TREZI Romania! ne vei intoarce cu fata spre tine….”

  Eu nu cred ca Romania va fi trezita cu oameni ca parintele Cristian, nici ca parintele Cristian sta langa Domnul. Nici ca priveste fata Domnului.
  Cred ca parintele Cristian nu-L cunoaste pe Domnul, cel care are nevoie de evanghelie este si el, face o gramada de lucruri care-l intristeaza pe Duhul si-L fac de rusine pe Domnul. Parintele Cristian e departe, tare departe de Domnul. Nu credeti? E un pacatos care se preface in „frate”.

  Iata o alta slujba a parintelui Cristian de la Mosuni, de data aceasta nici el nu si-a facut cruce, poate va faceti voi:

  „La spectacole, părintele Cristian mai participă doar când primeşte binecuvântarea Arhiepiscopului de Alba Iulia.”
  sursa: http://lamosuni.ro/parohia_d.php?id=9

  sau:
  „Mai cântăm la câte un spectacol, că de acolo vin bănuţii”
  sursa:
  http://old.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/miracolele-de-la-mocuni/1084/0/print/

  Cu astfel de „slujbe” Romania este in continuare vrajita si adormita, iar lipsa discernamantului spiritual ai celor care ar trebui sa condamne aceste lucruri, ii descalifica.

  Oamenii lui Dumnezeu care fac evanghelizare condamna pacatul pentru ca iubesc pe pacatos, nu magulesc pe toata lumea si lasa pacatul neclintit.

  Pricepeti ce scriu, nu scriu cu ura, de Pustan mi-e mila, in ce cursa a intrat, dar nu pot fi lasate lucrurile asa, sa declari succes o mare escrocherie a diavolului.

  Pentru ca de acuma „vrajitorul-lautar” de la Mosuni isi va putea trece in palmares si ca „chiar pocaiti au fost la noi” si au apreciat pe „parintele”.

  Rog ca cine-mi raspunde, s-o faca dupa ce asculta pana la capat „ceterasule vestit” (in interpretarea colegului de evanghelizare al pastorului Pustan) si citeste TOT articolul din Clujeanul.

 10. cllod Says:

  Ioan Grosanu; multumesc de aprecieri. am citit articolul tau. Foarte bun. Cat despre confuzie… foarte bine! sa se mai discute si astfel de probleme in bisericile evanghelice. Oare Pavel a creat confuzie cand a mancat cu cei netaiati imprejur? sau cand a mancat „bucate necurate”?. Ioan, perspectiva e mult mai mare decat foaia alba; copiii vedeu si catedra, il vedeau si pe profesor si tabla din spatele lui, etc. Socoteala? iat-o pe a mea: imi place sa cred ca Pustan a fost calauzit de Duhul in TOATA aceasta lucrare. Sfarsitul comentariului tau m-a magulit. Cat despre propunere… n-ai cui. Bloggerii n-au (inca) for superior.

  Vasile Bel; Unde a gresit Pustan?

  ascultareacredintei; simntete liber sa o faci!

  Abel; inradacinati, mai degraba, in practica (traditia) evanghelica.

  TOTUL PRIN HAR; daca e Totul atunci e 100% 🙂

  Mihaela Hahne; ramai cu bucuria. nu totul trebuie bagat in seama.

  Altul; Vrei sa-i corectezi pe altii dar, eu nu mi-am dat seama daca „altul” este numele de familie sau prenumele tau. „de ce nu-l face si la penticostali?” poate din acelasi motiv pentru care ortodocsii cand vin la pocaiti nu fac semnul crucii? – un motiv numit Respect (?) Nu inteleg ce tot ai cu muzica populara; este un stil de muzica indragit de pocaiti. Esti malitios in comentariu.
  Ti-a raspuns Abel.
  Inca ceva:”comentez intovarasirea cu “fratele Cristian””. din cuvintele preotului eu am inteles ca intr-un an au vorbit de 2 ori la telefon = intovarasie?

 11. abel Says:

  Cred ca am depasit foarte mult aria acestui articol. Am inceput sa cautam diverse articole si hobyuri ale acestui preot. De ce oare biserica ortodoxa sa nu fie binecuvantata? Nu vad nimic rau in rugaciunea fr. Pustan. Eu spun asa sa-l ajute Dumnezeu, ca pe viitor sa poate sa die conectat in intrecime cu Dumnezeu. Muzica este o muzica populara cu versurile respective. Este un hoby al unui om. Nu uitati ca preotul este un om ca oricare ca noi toti. Are si el bune si mai putin bune. La urma urmei este de apreciat ca poate aduce atatea oameni din intreaga tara, pentru a avea biserica plina. De ce oare? Faima, raiting, fala sau altele. Totusi cred ca are putina temere de Dumnezeu si in dorinta aceasta nebuneasca poate intr-o buna zi va deveni un pastor penticostal, foarte smerit si fara de pacat. Nu mai cautati cu orice pret sa-l ponegriti. Cred ca Romania astfel de oameni are nevoie, in sensul de a chema oamenii la biserica, de oriunde. Daca reuseste felicitari. De ce fratii pastori nu au o astfel de strategie la noi la pocaiti, care ne credem foarte sfinti si aruncam asa de usor in cei cu astfel de initiative. Poate nu preotului a vrut Dumnezeu sa vorbeasca in acea predica ci unui om venit din cluj, valcea sau constanta. Poate ca a trebuit sa bata atata drum sa-i vorbeasca cand un pocait ca fr. Pustan a putut vorbi intr-o biserica ortodoxa. Inchei aici, nu vreau sa intru in mai multe polemici, deoarece nu face bine. Am ascultat si cantecul si am citit si articolul. Sa binecuvintese Dumnezeu Romania cu oameni care doresc sa-l predice pe Dumnezeu si sa-l faca cunoscut in orice biserica de orice confesiune. In cer nu or sa fie ortodoxi, catolici, penticostali. Trebuie sa ne pocaim noi mult mai mult si sa nu-i mai judecam pe oamenii cu astfel de initiative.

 12. cristi ciuculescu Says:

  Claudiu,

  Excelent articol…m-a surprins placut. Nu ma uit cu ochii unui critic la aceasta imprejurare pentru ca nu am de ce. Nu m-as fi gandit ca se poate intampla asa ceva intr-o biserica ortodoxa. Mesajul a fost biblic, concis, pe intelesul oamenilor, o teologie buna…felicitari fr.Pustan…sincer, cu riscul de a fi criticat de altii, daca mie mi-ar cere parintele de la catedrala din cartierul unde stau sa vin sa predic la biserica ortodoxa, as face-o fara sa mai stau pe ganduri. Fiti binecuvantati!

 13. J. C. Hahne Says:

  Sincer mie frica pt. „pocaitii” din Romania… Sunt prea sfanti, prea buni… si mult prea mandri… Si se afla in mare pericol. Pocaiti-va Pocaitilor! Eu am inceput sa urasc porecla aceasta pe care o folosim, adica „pocait”. Am impresia ca pocait inseamna pt. multi, un crestin mai bun decat celalalti. Un pocait face aia, si aia, si mai departe. El se roaga Doamne iti multumesc ca nu sunt ca ortodoxi, catolici, sau chiar ca acest Pustan. Eu nu fac semnul crucii, eu nu ascult muzica populara, Eu vorbesc in limbi, imi ridic mainile in timpul de inchinare, eu nici nu vb cu cei pacatosi… Of of of, Smeriti-va inainte crucea lui Hristos. Iubiti-va unul pe altul. Nu este nici unul neprihanit, nici unul macar. Rugati-va pentru Fratele Pustan, si pentru o trezire in aceasta tara.

  „Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei „neprihaniti”, ci cei pacatosi.” Marcu 2:17

  Cei sanatosi vor merge in iad; cei care se cred sfinti si fara nevoie de mila. Cei care sunt uimiti de crucea lui Hristos vor fi inaltati.

 14. goe Says:

  crucea nici nu te baga nici nici nu te scoate din rai.Pustan a facut o treaba buna

 15. cllod Says:

  Abel; zile domnu abel… 😉
  cristi ciuculescu; multumesc de apreciere 🙂
  J. C. Hahne; stiu ca te-au speriat pocaiti din ro. sas se justifica decizia ta 😉
  goe; deacord!

 16. maggie Says:

  dragii mei – eu va dau o tema de gandit – de ce se impotrivesc „pocaitii” perdicarii cuvantului? din cauza unor motive prea slabe – cum este un semn al crucii…(si ce e rau cu semnul crucii – ce reprezinta el – ne este cumva rusine de cruce? crucea este cea care ne deschide calea catre tatal…deci de ce sa ne poticmin in ea? si mai ales pentru ce motive sa nu primim acest mesaj? doar pentru ca cine l-a predicat a stat langa un personaj neagreat de altii? isus cand era pe cruce a stat langa un criminal – deci sa nu ii primim mesajul doar pentru acest motiv? mi se pare prea copilaresc. deci sa nu mai mergem sa predicam in carciumi, sau in inchisori… deci sa nu mai mergem pana la capatul lumii sa il predicam pe hristos…nu prea cred! aveti grija sa nu cadeti in aceeasi cursa – dumnezeu nu are aceleasi standarde ca oamenii (ce bine!)

 17. SERACIN AUREL Says:

  Pentru acest gest, de “a-si face cruce”, pe care l-a facut Evanghelistul Pustan, nu trebuie sa fie judecat si condamnat de nimeni la moarte (si mai ales de ofiterii de securitate care conduc Cultul Penticostal!), cum doresc unii in alte site-uri !!

  Nu stiu precis daca Evanghelistul Vladimir Pustan este primul pastor penticostal care predica intr-o biserica ortodoxa, dar sunt sigur ca nu va fi ultimul. Vor mai urma si altii! Problema este ca sa fie invitati!

  Si Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, in urma cu aproape un an a socat lumea ortodoxa dupa ce s-a impartasit la o slujba greco-catolica. Si i s-a intamplat ceva? L-a schimbat din functie Sinodul BOR ? Nicidecum!
  Nici Episcopul greco-catolic al Oradei, Preasfintitul Parinte Sofronie, nu a fost sanctionat pentru ca tot in cursul anului trecut, la Boboteaza, a oficiat slujba religioasa de sfintire a crucii ce a fost aruncata in apa Crisului Repede, impreuna cu episcopul ortodox PS Virgil Bercea.

  Procesul de ecumenizare este inceput de mult timp, dar unii cu priviri inguste se sesizeaza doar dupa ce este pierdut meciul, si atunci arunca vina pe arbitru care a fost partinitor cu cei care l-au castigat!

  Vladimir Pustan, impreuna cu Laurentiu Balcan si alti 37 de pastori penticostali, au adresat o Scrisoare deschisa conducerii Cultului Penticostal din Romania, in data de 14.11.2007. In urma acestei scrisori s-au intamplat multe, unii dinte pastori chiar au renuntat la functie, iar altii, pentru a nu ramane fara slujba pe o criza financiara usturatoare ca aceasta, au semnat pe mai departe (unii pentru prima data) pactul cu DIAVOLUL!!

  Daca Evanghelistul Vladimir Pustan nu va fi sanctionat, cum cer unii acest lucru, atunci el a inceput aceasta „evanghelizare in cultul ortodox” cu acordul lui PAVEL RIVIS TIPEI, care are drept de „VETO” cand se ia o decizie importanta de sanctionare ca aceasta. S-ar putea ca fratele Pustan sa fie observat ca bisericile penticostale/conducatorii cultului penticostal sunt deranjati de predicile lui, si atunci a ales sa faca acest lucru.

  Este foarte urat lucru pe care il fac oamenii, mai ales in ceea ce priveste problema credintei/religiei, certandu-se intre ei ca si simpatizantii partidelor politice, cat si suporterii echipelor de fotbal, fara a observa ca ei sunt manipulati/impinsi de la spate de o forta pe care nu au cum sa o vada, deoarece le sunt luate mintile.

  La fel cum s-a format Alianta Evanghelica din Romania, credeti ca nu se poate forma si Alianta Crestina? mai ales caci Cultul Penticostal si-a adaugat la titlu si cuvantul „Crestin”!

  Cum conducatorii partidelor se cunosc si comunica foarte bine intre ei, tot asa se intampla si cu cei care conduc Cultele din Romania, dar putin mai in secret. De la cine primesc salariile conducatorii cultelor? Nu de la bugetul statului/mana politicienilor!

  Ce puteti spune despre ECUMENISMUL pe care l-a practicat si inca il mai practica COROBAN TITUS, in bisericile penticostale din regiunea Caransebesului, fara ca cei mai multi din turma lui sa-si dea seama ?

  In urma cu trei ani, episcopul luteran MARIUS LEONTIUC, dupa ce a donat suma de 40 milioane de lei vechi, tinerilor din Biserica lui Coroban pentru a face o excursie in tara, a primit acceptul sa tina predici in biserica penticostala din Caransebes si imprejurimi. In alte biserici, acest episcop a oficiat actul de “Cina”, actul de “Binecuvantare a copiilor”, actul de “Inmormantare”. Care ar fi reactia dumneavoastra cand ati vedea ca cineva imbracat cu o haina neagra lunga se scoala la amvonul bisericii si incepe sa predice, iar din cand in cand o mai deschide la piept pentru a-si arate cruciulita atarnata de gat!

  Pe langa acest episcop, bisericile penticostale mai sunt vizitate de foarte multi americani puri, acceptati de Coroban Titus in schimbul a unor sume de dolari, fara a stii cineva din auditoriu cu ce se ocupa ei in America!

  Impotriva acestui Coroban, conducerea cultului nu a luat nici o masura! Sa fie cineva mai sfant decat el in Cultul Penticostal? Ma indoiesc. Si-atunci de ce sa ne certam intre noi? Singurul lucru cu care ne putem opune este acesta: sa nu le mai dam bani, deoarece stim cu totii ca ei tot ce fac in biserici fac numai pentru bani, si se stie destul de bine ca “pastorul platit fuge, pentruca este platit si nu-i pasa de oi”, IOAN 8:13.

  Sunt multe lucruri mult mai importante de rezolvat in Cultul Penticostal decat lucrul acesta. Sunt alti pastori penticostali care fac lucruri mult mai murdare/urate in Cultul Penticostal, dar nu le poate zice nimeni din cult nimic, pentru ca sunt tinuti in brate de catre presedintele cultului, Pavel Rivis Tipei!!!

 18. cllod Says:

  maggie; Ai dreptate. Cei care se impotrivesc nu se impotrivesc predicarii Cuvantului ci predicarii Cuvantului de catre Pustan. Prietenii stiu de ce 🙂
  SERACIN AUREL; Nu cunosc atatea detalii.
  Alianta Crestina va fi posibila doar „cu ajutorul” prigoanei venita de la musulmani.

 19. VIOREL Says:

  pustan e putred de bogat si e un baiat istet nu i pasa de comentariile noastre nici in cot se foloseste de cuvantul lui dumnezeu sa traiasca bine plangeti fratilor ca aveti de ce vai si amar de credinta noastra dumnezeu sa ne ierte daca mai poate

 20. VIOREL Says:

  greu e sa faca avere case masini etc traiesta bine si e bogat desi a pornit cu tenisi in picioare si nadragi rupti si ce daca poarta evanghelia pt oameni si pt imbogatire asta e pacat ca nu l cunosc multi cu adevarat ce predica nu are nimic in comun cu ce predica pacat

 21. VIOREL Says:

  nu are nimic in comun cu ce traieste pacat

 22. claudiunitisor Says:

  Viorel esti rautacios.
  Nu ai adun cici macar un argument 😦
  Si daca ar fi bogat ce? foarte bine . Sa fie!
  Nu stiu ce dumnezeu ai tu dar, Dumnezeul meu poate TOTUL!

 23. VIOREL Says:

  multumesc dumnezeului meu ca nu mi a pus in suflet lacomia si stiu sa traiesc si cu putin nu cred in binecuvantarile materiale mai ales atunci cand depasesc limita bunului crestin

 24. VIOREL Says:

  claudiu e trist cand lumea poate vorbi de pastori negativ atunci ceva nu e ok nu ti se pare nu e destul sa vorbesti frumos de dumnezeu ci sa si traiesti ceea ce predici imi cer iertare daca crezi ca sunt rautocios dar am suferit multe dezamagiri am invatat sa nu ma incred in oameni multumesc lui dumnezeu nutoti suntem puternici dar este cineva care ne intareste si ne curateste prin multe metode vreau sa privesc doar in sus

 25. Cristi Says:

  Inca putin si o sa ajungeti in „oala comuna” asta face ecumenismul. Daca va place asa de mult inchinarea la cruce, va rog sa poftiti in locurile in care ea se practica fregvent si fervent!
  De la incidentul Mosuni au urmat altele, Pustan a recidivat adaugand la „colectie” inchinarea la Soare (vezi faza de la greco-catolici) si la sfanta maica (pururea fecioara??!!).
  Domnul sa va lumineze si sa va scoata din paganism si idolatrie! Nu exista nici o scuza pt ele, iar Cristos NU se bucura de ecumenism si compromis! Trezirea!
  Greutatea crucii lui Pustan? Da, greutatea pacatului, compromisului si ipocriziei!

 26. andrei Says:

  da e foarte rau sta de la noi crestini sa ne oprim la o cruce[ca o facut cruce}si a facut oare un pacat?sau nu?
  mai de graba fratilor haideti sa ne judecam noi insusi.si sa vedem ce pocaiti suntem noi..eu cred ca trebuia sa ne uitam in inimile noastre si daca cineva are putere si ungere de la Dumnezeu sa lasam sa lucreze prin el.nu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: