De unde are bradul tau lumina?

De unde are bradul tau lumina?

Luther a fost cel care a pus lumina in brad spunand „Isus e lumina lumii!”

Spuneti asta tuturor agnosticilor si ateilor care isi admira astazi jocul de lumini din brazii lor.

Reclame

5 răspunsuri to “De unde are bradul tau lumina?”

 1. monica Says:

  De la instalatii!!!! :)))))

 2. ftdorel_Chicago2008 Says:

  Cand a ajuns bradul de Craciun inauntru(in case)? Legenda spune ca traditia a fost inceputa de Martin Luther in Germania. Acesta a fost un calugar si reformator al bisericii, care a trait din 1483 pana in 1546. Potrivit legendei, Luther se intorcea acasa intr-o seara de iarna, cand a vazut stelele stralucind printre ramurile brazilor.

  Luther a fost impresionat de priveliste si cand a ajuns acasa a fost foarte nerabdator sa povesteasca si familiei despre ce vazuse. Pentru a-i ajuta sa inteleaga, el a mers in padure si a taiat un bradut. L-a adus in casa si l-a decorat cu lumanari, care reprezentau stelele pe care le vazuse. Obiceiul s-a raspandit in Germania si de aici, in toata lumea.
  Asta este povestea adevarata de unde se naste si intrebarea,
  „De unde are bradul tau lunina?”

 3. ftdorel_Chicago2008 Says:

  O alta intrebare se nasta, de unde provine ideea
  „Felicitarilor de Craciun”
  „Felicitare de Craciun” a aparut in Anglia cand tinerii isi exersau scrisul creand texte de Craciun pentru parinti, dar Sir Henry Cole este primul care a realizat prima felicitare de Craciun. Fiind primul director la Muzeul Victoria, Sir Henry era prea ocupat sa trimita texte personalizate de Craciun.
  Asa ca in 1843 l-a rugat pe bunul sau prieten John Calcott Horsley sa deseneze felicitarea. Felicitarea nu a fost primita fara controverse, pentru ca infatisa o familie ridicand paharele pentru toastul de Craciun. Puritanii le-au denuntat imediat. Ideea era excelenta pentru altii. Felicitarile de Craciun au devenit foarte populare, si alti artisti au urmat imediat conceptul lui Horsley.
  Si uite asa toate puse inpreuna au devenit foarte populare specific sarbatoarei de Craciun.

 4. cllod Says:

  Si reni cum au aparut?

 5. ftdorel_Chicago2008 Says:

  Si reni cum au aparut??? Iata legenda lor.
  Cel mai cunoscut personaj legat de sărbătorile de iarnă este, fără îndoială, Moş Crăciun. El a apărut în secolul al XIX‑lea, în forma în care îl cunoaştem cu toţii.
  În 1860, cotidianul american Harper’s Illustrated Weekly a publicat un desen al lui Santa Claus, îmbrăcat într‑un costum roşu, ornat cu nasturi negri şi cu o curea din piele. Timp de aproape 30 de ani, emigrantul german Thomas Nast, desenator şi caricaturist al ziarului, va ilustra prin sute de desene toate aspectele legendei lui Moş Crăciun şi va da mitului principalele sale caracteristici vizuale. Nast este şi cel care a stabilit în 1885 că reşedinţa lui Moş Crăciun se află la Polul Nord. Această idee a fost preluată anul următor de scriitorul George P. Webster.

  Personaje cheie – spiriduşii şi renii lui Moş Crăciun sînt personaje importante în legendele legate de Crăciun. Spiriduşii sînt în număr de şase şi fiecare are misiunea sa.

  Shinny Upatree este cel mai vechi prieten al lui Moş Crăciun şi cofondator al satului secret din Laponia, de a cărui pază se ocupă Pepper Minstix. Alabaster Snowball este administratorul Listei celor Cuminţi şi Neastîmpăraţi, iar Sugarplum Mary este ajutorul soţiei lui Moş Crăciun. Se spune că Moş Crăciun îşi petrece anul în Laponia împreună cu ucenicii săi, iar cînd se apropie Crăciunul îşi ia cadourile pentru cei care au fost cuminţi în timpul anului şi porneşte cu sania sa magică prin toata lumea.

  Wunorse Openslae a făcut sania lui Moş Crăciun şi o întreţine pentru performanţe uimitoare. Sania Moşului este trasă de 9 reni năzdrăvani, care pot zbura: Rudolf, Vixen, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder şi Prancer. Ei au fost botezaţi de poetul şi profesorul american de teologie Clement Clark Moore. Se spune că renii ating viteze mai mari decît luminile… pomului de Crăciun.

  Cel mai cunoscut dintre renii lui Moş Crăciun este Rudolph. El îi conduce pe ceilalţi reni, ale căror nume sînt Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer şi Vixen.

  Si uite asa v-am spus povestea mea…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: