Eşti mulţumit de tine însuţi ?

O familie a plecat într-o excursie. În timpul acestei călătorii au oprit lângă un indicator ce anunţa că în zona în care se aflau, exista un ecou maxim.
„Probează să vezi dacă ceea ce scrie pe acest indicator este adevărat”; a sugerat soţia. „Cred că este un indicator prostesc; iar cineva încearcă să-şi bată joc de turişti,” a răspuns soţul!
„Nu-i ceva prea greu; încearcă să strigi ceva, să vezi dacă se va auzi cu adevărat ecoul.”
Răspunzând insistenţelor soţiei, soţul cu o voce schimbată pe un ton înalt, a strigat cu toată puterea: „Mare prostie!” După câteva clipe în care nu s-a auzit nici un răspuns, soţul se îndreaptă spre soţia lui şi-i spune: „Vezi; totul este o farsă!”
„Mai încearcă o dată”; i-a zis soţia. De data aceasta el a strigat şi mai tare, spunând: „Sunt cel mai arătos bărbat din lume!” În momentele următoare s-a auzit ecoul :„Mare prostie!”
Aţi sesizat mesajul? Am citit că numai 1/3 dintre bărbaţi şi 1/2 dintre femei sunt fericiţi datorită a ceea ce sunt şi ceea ce au. Aşa de mulţi dintre noi suntem nemulţumiţi de noi înşine!
Filozoful Schopenhauer i-a comparat pe oameni cu furnicile „Buldog”. Acestea sunt cele mai mari specii de termite din Australia. Dacă la una dintre aceste furnici se secţionează trunchiul şi se îndepărtează capul, în acele momente se declanşează o luptă sălbatică.
Capul ce are nişte fălci ca dinţii de fierăstrău, începe să muşte coada cu furie, în timp ce coada încearcă să înfăşoare capul şi să-l imobilizeze, înţepându-l. Această luptă uneori durează ore în şir.
Aceasta este situaţia în care se află şi unii dintre oameni. În adâncul inimii acestora se duce o bătălie continuă. O parte din ei doreşte să progreseze, pe când o alta doreşte stagnarea. Este o parte ce doreşte succesul şi implicarea, pe când celeilalte părţi îi place trândăvirea. Este o parte din noi ce doreşte să-I slujească lui Cristos, pe când o altă parte se împotriveşte faţă de tot ceea ce este bine. În foarte multe inimi această bătălie se duce tot timpul. De aceea sunt aşa de puţini cei care ştiu ce înseamnă cu adevărat binecuvântarea păcii!

Domnul Isus a spus ucenicilor Săi: „Vă dau pacea Mea! Aceasta nu este la fel ca pacea pe care v-o poate da lumea. Să nu vi se tulbure inima şi nici să nu se înspăimânte.”  Ce dar minunat! O pace a minţii şi-a inimii, stare în care încetează orice conflict lăuntric.

Preluare de pe: www.radiociresarii.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: