Secta Vidrenilor

Opt copii, cu vârste cuprinse între 2 ani şi 12 ani, au fost salvaţi ieri din mijlocul unei secte religioase, izolată în inima Munţilor Apuseni, la circa cincizeci de kilometri de Cluj-Napoca. Reprezentanţii Direcţiei de Protecţia Copilului Cluj însoţiti de un executor judecătoresc şi de 20 de jandarmi, dotaţi cu scuturi, căşti şi bastoane, au luat cu asalt locuinţa unuia dintre membrii sectei, Nicolae Vidrean.

Bărbatul de 36 de ani este tatăl celor opt copii cărora le refuză atât condiţii decente de trai, dar, mai tragic, dreptul la asistenţă medicală. Măsurile de siguranţă au fost necesare deoarece Vidrenii sunt extrem de violenţi şi orice altă încercare a autorităţilor de a se apropia s-a soldat cu eşecuri.

Comunitatea care s-a izolat aici, cea a Vidrenilor, şi-a inventat şi propovăduieşte o religie nou-nouţă, refuză orice tratament medical şi nu respectă nicio autoritate pământească. Pentru ei, contactul cu altă persoană este considerată o lucrare a diavolului. Despre televizor, radio sau orice alt aparat electrocasnic nici nu poate fi vorba. Clanul Vidrenilor nu-şi declară copii, născuţi acasă, în condiţii infecte, şi au fost cazuri în care, lipsiţi de asistenţă medicală, copii grav bolnavi au murit.

Citeste tot in Evenimentul Zilei

Reclame

5 răspunsuri to “Secta Vidrenilor”

 1. ftd, chicago Says:

  man dar din ce secta mai sunt si astea?

 2. cllod Says:

  Nu o sa iti vina sa ccrezi. Tipul asta a fost membru unei biserici Penticostale si a fost dat afara din cult.

 3. lidia Says:

  pai nu asa faci si „amish” ?
  k si ei is cam la fel

 4. cllod Says:

  Vidrenii sunt „o secta” pur romaneasca; deci prost facuta! sunt cateva rude , un total de 60 de persoane, o grupare nici macar o secta. Din ce am inteles eu, (un) barbat si-a reclamat nevasta ca intretine relatii sexuale cu unii din copi. Asta a facut ca autoritatile sa poata intra peste ei si sa ia copii. Ceea ce nu se poate spune despre „amish”.

 5. sam Says:

  poate cineva sa-mi dea detalii despre ei in cunostinta de cauza? Adica cineva care-i cunoaste sau i-a cunoscut personal. As fi foarte recunoscator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: