PERSONALITĂŢI ŞI ARTIŞTI PARTICIPANŢI LA FESTIVALUL SPERANTEI

Festivalul Speranţei, eveniment desfăşurat în Hong Kong, Australia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Irlanda de Nord, Ucraina şi Moldova, se pregăteşte acum în România.
Oraşul ales să găzduiască primul Festival al Speranţei în România este Timişoara.
Personalităţi şi artişti de renume vor participa la festival în zilele de 4, 5 şi 6 iulie 2008. Organizatorii îşi doresc ca acest eveniment să fie un dar pentru Timişoara şi împrejurimi, accesul publicului la toate manifestările din cadrul Festivalului Speranţei fiind liber.
În serile Festivalului Speranţei, pe stadionul „Dan Păltinişanu” vor evolua următoarele nume de referinţă din lumea artistică, sportivă, administrativă şi religioasă:


Mezzosoprana AURA TWAROWSKA, solistă a Operei de Stat din Viena, laureată a unor importante competiţii internaţionale, finalista Concursului „T. Alcaide” din Portugalia, Marele Premiu la „Festivalul Internaţional de Vară” de la Ljubljana şi deţinătoare a unor importante distincţii, inclusiv Ordinul „Meritul Cultural”, acordat de Preşedintele României.
Renumitul pianist jamaican, HUNTLEY BROWN, al cărui repertoriu include muzică clasică, jazz, gospel, reggae şi multe alte stiluri, este câştigătorul premiului „Top Carabbean Gospel Instrumentalist”.
Cvartetul ADORAMUS din Bucureşti a concertat alături de mari orchestre din ţară şi din Europa.
MARIUS LIVANU, interpret şi compozitor de muzică din Veneţia, Italia; colaborator la posturi de radio şi televiziune din Europa şi din Statele Unite ale Americii.
ORCHESTRA FILARMONICII „BANATUL” din Timişoara, prestigios ansamblu muzical, a încântat audienţa încă din 1947. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Radu Popa.
DENNIS AGAJANIAN din SUA, artist cu o carieră spectaculoasă de peste 35 de ani. Dennis este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni solişti la chitară acustică. Deţine recordul mondial de cel mai rapid „flat picker”, înscris în Cartea Recordurilor.
Tenorul DANIEL ZAH, solist în concertele Filarmonicii „Banatul”, laureat al unor prestigioase competiţii muzicale, între care concursul „Sabin Drăgoi”, este profesor la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara.
MASS CHOIR – sute de voci corale din partea de vest a ţării se unesc sub bagheta dirijorală a lui Ken Tucker, absolvent al Conservatorului Royal din Bruxelles, Belgia.
IGOR RUDIY, muzician născut la Kiev, în Ucraina, este cunoscut în critica muzicală drept „Saxofonistul de Aur al Europei”; a fost distins cu Marele Premiu „Music World”.
ENIGMA este o echipă teatrală pentru copii, având ca director pe Rebecca Mace.
CORUL COPIILOR, la care participă sute de copii din Timişoara şi din zona de vest României, este dirijat de Camelia Nicorici şi Matei Sărăcuţi.
JOHN şi ANNE BARBOUR din SUA, cântăreţi şi compozitori, vor încânta audienţa din Timişoara, interpretând cântece în limba română, pregătite special pentru Festivalul Speranţei.
RUBEN MUREŞAN din Cluj, laureat al Concursului Internaţional „George Enescu”, a cântat cu numeroase orchestre simfonice.
BEL CANTO uneşte 48 de voci feminine ale Coralei Universităţii Azusa Pacific din California, SUA.
SHEMA, grup muzical din Cluj, a încântat publicul din întreaga ţară.
PATMOS, grup instrumental din Chişinău, Republica Moldova, cunoscut în întreaga lume.
Soprana MIRELA ZAFIRI, solistă a Operei din Braşov, a concertat pe scenele întregii lumi; a câştigat premii la numeroase concursuri, între care: „Euterpe” din Taranto, Italia, Pyogyang Arts Festival din Coreea, „Crizantema de Aur” de la Târgovişte.
Grupul de muzical SPERANŢA este format din cântăreţi români care trăiesc în Australia, Canada si România.
CRINA şi OVIDIU CIUCURIŢĂ din Timişoara. Crina, solistă la Opera Naţională din Timişoara, a concertat în Grecia, Olanda, SUA; Ovidiu este profesor de canto şi colaborează cu numeroase instituţii muzicale.
FORTE FORTISSIMO, orchestră de alămuri alcătuită din sute de muzicieni din toată România.
IMPACT, cvartet din Arad, a concertat în multe ţări ale Europei, înregistrând zece albume muzicale.
Printre invitaţii Festivalului Speranţei se vor afla fotbaliştii DANIEL ZAFIRIS (câştigător al Cupei României cu echipa „Petrolul” Ploieşti în 1995) şi PETER OMODUEMUKE (fost jucător la Poli Timişoara), boxerul VASILE TOFAN (vicecampion al României în 1992), dar oaspetele de onoare al Festivalului Speranţei va fi cunoscutul lider spiritual FRANKLIN GRAHAM, care va aduce un mesaj al speranţei în Romania.
Participanţii la Festivalul Speranţei vor fi întâmpinaţi în fiecare seară cu salutul oficial al prefectului judeţului, OVIDIU DRĂGĂNESCU, preşedintele Consiliului Judeţean, CONSTANTIN OSTAFICIUC şi GHEORGHE CIUHANDU, primarul Timişoarei, dar şi cu salutul unor lideri ai comunităţilor religioase din România.
Festivalul Speranţei este organizat de Centrul Creştin Renaşterea Timişoara, Asociaţia Billy Graham SUA, cu sprijinul bisericilor din zona de vest a ţării, al autorităţilor locale, al unor organizaţii nonprofit şi cu participarea a mii de voluntari.

sursa: http://www.hope-tm.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: